Het was een koude zonnige winterdag

Het onvoorstelbare gebeurde… In de middag brandde de boerderij annex workshop- en retraite locatie tot op de grond toe af. Honderden bronzen en stenen beeldjes en olieverfschilderijen van Joanika – weg. Muziekinstrumenten (piano, bas, drums, djembe’s, conca’s) – weg. Duizenden foto’s – weg. Alle 20.000 boeken (zonder overdrijving!) – weg. En 70 jaar tekenfilmhistorie en filmprijzen van Oscarwinnaar Börge Ring – weg. Velen hebben naar de Oscar gevraagd. Ja, die is ook gesmolten.

De werken van Börge en Joanika in één klap collector items

Iedereen die werk in zijn of haar bezit heeft van een van hen mag zich in de handen knijpen. Op 2 februai 2012 werden dat op slag collectors items! Godzijdank bleven Joanika en Börge en beide katten ongedeerd, maar toen ze bij min 8 graden buiten stonden, was dat wat ze aan hun lijf droegen, het enige wat ze nog hadden…